Όροι αντικατάστασης φορτιστών Nokia

Nokia

Nokia

   Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί ένας πανικός στον κόσμο ότι όλοι οι φορτιστές της Nokia είναι ελλατωματικοί και υπάρχει κίνδυνος έκρηξης και χρειάζονται αντικατάσταση, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Nokia μετά από επίσημη ανακοίνωση της ενημέρωσε ότι στους ελλατωματικούς φορτιστές το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι καταστρέφεται το πλαστικό κάλυμμα με αποτέλεσμα το εσωτερικό κύκλωμα και τα καλώδια να είναι εκτεθειμένα. Βέβαια συνεχίζει να υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση που ο φορτιστής είναι στο ρεύμα και ο χρήστης προσπαθήσει να το πιάσει ακουμπώντας τα καλώδια.

Οι φορτιστές που επηρεάζονται είναι:
Οι AC-3U και οι AC-3E που έχουν κατασκευαστεί από 15 Ιουνίου 2009 – 9 Αυγούστου 2009
Οι AC-4U που έχουν κατασκευαστεί από 13 Απριλίου 2009 – 25 Οκτωβρίου 2009

Οι συγκεκριμένοι φορτίστες μπορεί να έχουν πουληθεί σε πακέτο με νέα συσκευή ή σαν απλοί φορτιστές.

Η Nokia έχει ξεκινήσει ήδη πρόγραμμα αντικατάστασης στους συγκεκριμένους φορτιστές με καινούργιους, οι χρήστες που έχουν αγοράσει τους φορτιστές από τις παρακάτω χώρες δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα αντικατάστασης και δεν δικαιούνται νέο φορτιστή. Οι χώρες που δεν καλύπτονται είναι η Αγγλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Παπούα-Νέα Γουινέα και Χιλή.

Πώς να διακρίνουμε αν ο φορτιστής μας εντάσσεται στο πρόγραμμα αντικατάστασης:

Βήμα 1ο: Πρέπει στο Model Number να γράφει AC-3E ή AC-3U ή AC-4U

Βήμα 2ο: Πρεπει στο Manufacturer Name να γράφει “BYD”

Βήμα 3ο: Αν ο φορτιστής μας είναι ο AC-3E ή AC-3U θα πρέπει ο Production Date Code να είναι 925 εώς 932 και αν ο φορτιστής μας είναι ο AC-4U θα πρέπει ο Production Date Code να είναι 916 – 943.

Σε περίπτωση που ο φορτιστής σας εντάσσεται στο πρόγραμμα της αντικατάστασης θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα κατάστημα Nokia για την δωρεάν αντικατάστασή του.

 

Nokia Charger Label

Nokia Charger Label

Facebook Comments