Τεχνικά χαρακτηριστικά iPhone 3G S!

Η Apple στην παρουσίαση του iPhone 3G S ανέφερε απλά ότι είναι 2 φορές πιο γρήγορο από το iPhone 3G χωρίς ποτέ να αναφέρει τα χαρακτηριστικά του!

Το νέο iPhone 3G S έχει νέο επεξεργαστή 600 MHz ARM Cortex A8 (σε αντίθεση με του 3G που είναι 412 MHz ARM 11), PowerVR SGX graphics accelerator (αντί του PowerVR MBX-Lite που είχε το iPhone 3G), η μνήμη RAM είναι 256MB (ενω στο iPhone 3G μόλις 128MB).
Επίσης ο επεξεργαστής έχει επιπλέον αναβαθμίσεις εκτός από την ταχύτητα του, είναι κατασκευασμένος στα 65nm (αντί των 90nm του iPhone 3G) και έχει τοποθετηθεί μία ακόμα L1 cache, φέρνοντας επίσης κάποια στοιχεία της L2 Cache (256kb cache).

Το νέο iPhone 3G S μπορεί να υποστηρίξει OpenGL ES 2.0 για τα γραφικά του αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει το ίδιο με το iPhone 3G, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει μόνο OpenGL ES 1.1, λόγο των τεχνικών χαρακτηριστικών του.

Αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους προγραμματιστές οι οποίοι θα πρέπει να φτιάχνουν τις εφαρμογές τους για μέγιστη απόδοση γραφικών στο iPhone 3G S με την υποστηρίξη του OpenGL ES 2.0 αλλά ταυτόχρονα να είναι συμβατό και με το OpenGL ES 1.1 ώστε να μπορεί να λειτουργεί και με τα παλαιότερα iPhone 3G!

Facebook Comments