Νούμερα κι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Η διαδικασία των ταυτοποιήσεων των καρτοκινητών σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και την μείωση του τέλους τερματισμού της κλήσης (το ποσό που πληρώνει η μία εταιρία στην άλλη όταν γίνεται η διασύνδεση της κλήσης μεταξύ τους) έφεραν τα πάνω κάτω στα οικονομικά και την συνδρομητική βάση των εταιριών και το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Τα πράγματα έχουν διαμορφωθεί ώς εξής μέχρι το β εξάμηνο του 2010

Cosmote: συνδρομητική βάση 47% των συνδρομητών της Ελλάδος. Μείωση εσόδων κατά 11%. Αύξηση συνδρομητικής βάσης 3% από πέρυσι
Vodafone: συνδρομητική βάση 30% των συνδρομητών της Ελλάδος. Μείωση εσόδων κατά 14.5%.Η συνδρομητική βάση έμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι
Wind: συνδρομητική βάση 23% των συνδρομητών της Ελλάδος. Μείωση εσόδων κατά 28%. Η συνδρομητική βάση έμεινε έπεσε κατά 3% από πέρυσι.

Η μείωση εσόδων προήλθε κυρίως από τα πρόγραμμα απεριόριστα και Unlimited που εμφανίστηκαν κι έδωσαν απεριόριστη επικοινωνία με μικρό πάγιο και στο τέλος τερματισμού που μειώθηκε αισθητά και πρόκειται να μειωθεί κι άλλο. Εκτός αυτού η διαδικασία ταυτοποίησης μείωσε αισθητά τους συνδρομητές καρτοκινητής στην κάθε εταιρία.

Η κίνηση της vodafone να χτυπήσει με το CU το what’s up της Cosmote παρέχοντας απεριόριστη επικοινωνία και σε συνδρομητές vodafone με συμβόλαιο δεν πέτυχε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι what’s up έχει το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών της Ελλάδος ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι οι αλλοδαποί και ειδικά Πακιστάν και Ινδία χρησιμοποιούν μόνο το δίκτυο της Vodafone.
Αυτά τα ρεύματα μαθητές κι αλλοδαποί είναι δύσκολο να αλλάξουν πάροχο αφού το εύρος είναι πολύ μεγάλο κι ένα μικρό σύνολο ατόμων να πραγματοποιήσει την αλλαγή δεν μπορεί να επηρεάσει τους άλλους…

Facebook Comments