Μύθοι και αστικοί θρύλοι των κινητών τηλεφώνων

Οι αστικοί θρύλοι κοντεύουν να γίνουν σαν τα παραμύθια της γιαγιάς που μας έλεγε όταν είμασταν μικρά στο τζάκι του χωριού. Μόνο που τώρα με την δύναμη της τεχνολογίας δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις εάν αυτό που διαβάζεις σε ένα blog είναι μύθος ή πραγματικότητα.
Κυκλοφορούν εδώ και αρκέτο καιρό κάποιες “πληροφορίες” σχετικά με τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων! Το χειρότερο είναι ότι εκτός από email αξιόλογα blogs τα έχουν ποστάρει σαν χρήσιμες πληροφορίες για τους χρήστες.
Αναφέρουμε μερικά τα οποία δυστυχώς είναι μύθοι:

1ος Μύθος
Κλείδωσες το αυτοκίνητο ξεχνώντας τα κλειδιά μέσα ενώ βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι όπου φυλάς άλλα? Θα τηλεφωνήσεις με το κινητό σου σε κάποιον στο σπίτι ο οποίος θα πλησιάσει στο τηλέφωνο το control των κλειδιών και εσύ το κινητό σου στην πόρτα του αυτοκινήτου και αμέσως θα ανοίξουν οι ασφάλειες. Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ.
Ποιός είπε ότι η συχνότητα του τηλεκοντρόλ είναι φωνή και μεταδίδεται μέσω του μικροφώνου του τηλεφώνου;

2ος Μύθος
Εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου?΄Ολα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους που, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται δίνοντάς σου ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα.Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα.
Έλεος παιδιά. Το *3370# ήταν κωδικός που χρησιμοποιούσαμε στα παλιά κινητά τηλέφωνα ΝΟΚΙΑ για ενεργοποίηση μίας ειδικής υπηρεσίας της EFR που βελτιώνει την ακουστική. Οι ρεζέρβες είναι για τα ντεπόζιτα της βενζίνης και τα αυτοκίνητα!Μήπως να κοιτάξουμε και στο καπάκι του τηλεφώνου έαν έχει ρεσέρβα λάστιχο;

3ος Μύθος
Εάν σε πάρουν τηλέφωνο από απόρρητο κι ακούσεις έναν ήχο που μοίαζει με fax κλείστο αμέσως και βγάλε την μπαταρία γιατί κυκλοφορεί ένας ιός που καταστρέφει το κινητό τηλέφωνο και σβύνει το λογισμικό. Εάν το αφήσεις πάνω από 15 δευτερόλεπτα τότε θα είναι αργά και το τηλέφωνο θα καταστραφεί. Έχω πει να μην βλέπετε πολύ Mission Impossible και James Bond! Ποτέ δεν υπήρχε τέτοιος ιός!

4ο Μύθος
Το κινητό όταν μπει σε φούρνο μικροκυμάτων θα πρέπει να χάσει το σήμα του. Εάν το καλέσετε κι έχει σήμα πετάξτε τον φούρνο μικροκυμάτων.
Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων δεν έχει την ένταση των μικροκυμάτων! Η μόνωση που έχουν οι φούρνοι είναι αρκετή για να κρατήσει τα μικροκύματα απομονωμένα από τον εξωτερικό χώρο…αυτό δεν έχει σχέση με την ακτινοβολία των κινητών. Αν ήταν ίδια η ακτινοβολία του φούρνου και του κινητού θα ψήναμε μπριζόλες με τα κινητά όχι με τον φούρνο!

5ος Μύθος
Εάν αφήσεις για αρκετή ώρα ένα τηλέφωνο σε λειτουργία δίπλα σε ένα αυγό ή ποπ κορν θα ψηθεί.
Έχουμε ποστάρει τις απαντήσεις σε παλιότερα ποστ.
Pop Corn: https://9volto.gr/blog/?p=16
Αυγά: https://9volto.gr/blog/?p=84

Όλα τα παραπάνω είναι μύθοι κι ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί μόνος του…ααα και μην πετάξετε τον φούρνο μικροκυμάτων…μιά χαρά είναι!

Facebook Comments