Κινέζικα τηλέφωνα..Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα!

Chinese Phone

Chinese Phone

Τον τελευταίο χρόνο έχει γεμίσει η ελληνική αγορά από τηλέφωνα κινεζικής προέλευσης. Τα τηλέφωνα αυτά χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι οι ρεπλίκες branded τηλεφώνων, τηλέφωνα τα οποία εξωτερικά μοιάζουν με τηλέφωνα γνωστών εταιριών παραγωγής κινητών τηλεφώνων (NOKIA, SonyEricsson κτλ) χωρίς φυσικά να έχουν τις δυνατότητές τους. Η ποιότητα κατασκευής τους είναι σαφώς κατώτερη από αυτή των αυθεντικών τηλεφώνων. Τις περισσότερες φορές δεν διαθέτουν gps, camera με πολλά megapixel, wifi, οθόνη υψηλής ανάλυσης κι αναπαραγωγής πολλών χρωμάτων κτλ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τηλέφωνα ρεπλίκες και πως τα ξεχωρίζουμε μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:
https://9volto.gr/blog/?p=190

H δεύτερη κατηγορία κινητών τηλεφώνων κινέζικης προέλευσης είναι τα owned-vanilla. Τα τηλέφωνα αυτά δεν βασίζονται εξωτερικά σε κάποιο συγκεκριμένο επώνυμο μοντέλο (δεν είναι αντιγραφή) αλλά έχουν δικό τους σχεδιασμό. Το λογισμικό που χρησιμοποιούν είναι μία universal πλατφόρμα που χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα κινέζικα τηλέφωνα (ρεπλίκες και vanilla). Πάνω σε αυτές έχουν γίνει διάφορες παραλλαγές έτσι ώστε να προσαρμόζονται ανάλογα στο μοντέλο και τον τύπο του τηλεφώνου.

Δύο πλεονεκτήματα που έχουν τα περισσότερα κινέζικα τηλέφωνα συγκριτικά με τα επώνυμα μοντέλα που κυκλοφορουν στην αγορά είναι oι δύο υποδοχές που έχουν για κάρτες sim και το tv tuner. Τα τηλέφωνα αυτά μπορούν να έχουν δύο κάρτες sim ενεργές και να λαμβάνουν κλήσεις και μηνύματα και από τις κάρτες sim ενώ εάν θέλουμε να κάνουμε κάποια κλήση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία από τις δύο. Όσον αφορά το tv tuner που διαθέτουν είναι αναλογικό και παρέχουν την δυνατότητα να δούμε τηλεοπτικά κανάλια μέσα από το κινητό μας χώρις την βοήθεια του gprs (που χρεώνεται) αλλά απλά με μία μικρή κεραία που διαθέτουν -σαν μία φορητή τηλεόραση.

Όσον αφορά το λογισμικό και την εγκατάσταση ελληνικής γλώσσας αυτή την στιγμή υπάρχουν στην αγορά 4 μηχανήματα (εκ των οποίων 3 είναι διαθέσιμα στo κεντρικό εργαστήριο του 9Volto) που επεμβαίνουν στο λογισμικό των κινέζικων τηλεφώνων και θεωρούνται από τα πιο δύσχρηστα μηχανήματα επεμβάσεως λογισμικού που κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τελειώνοντας τα τηλέφωνα αυτά συνήθως δεν έχουν πιστοποιητικά CE (το αυτοκόλλητο που έχουν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν όλα τα νόμιμα πιστοποιητικά για την χρησιμοποίηση του CE) και η ακτινοβολία SAR που εκπέμπουν σύμφωνα με μετρήσεις που έχουμε κάνει στο κεντρικό εργαστήριο του 9Volto είναι εκτός ορίων της ευρωπαϊκής ένωσης.

Facebook Comments