Ιστορικά λάθη εταιριών κινητών τηλεφώνων

Τα πιστοποιητικά CE και FCC φαίνεται δεν είναι αρκετά για να χαρακτηρίσουν ένα κινητό τηλέφωνο ασφαλές κι αξιόπιστο. Πολλά είναι τα κατασκευαστικά λάθη που έχουν γίνει σε κινητά τηλέφωνα, κι έχουν αναγνωριστεί από τις εταιρίες που προσπαθούν να μπαλώσουν με διάφορους τρόπους το κατασκευαστικό σφάλμα, κάτι που μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια του χρήστη.

Το 2007 η NOKIA έβγαλε μία μεγάλη παρτίδα με χιλιάδες ελατωματικές μπαταρίες που …ανατιναζόνταν στην φόρτιση. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν μπαταρίες αυτής της σειράς και κυκλοφορούν σε τηλεφώνα που χρησιμοποιούνται ακόμη. Παραθέτουμε το επίσημο link της ΝΟΚΙΑ που αναφέρει πως αναγνωρίζουμε τις “εκρηκτικές” μπαταρίες:
https://batteryreplacement.nokia.com/batteryreplacement/en/

Να θυμίσουμε επίσης την πρώτη σειρά ΝΟΚΙΑ 6230 με το ελατωματικό bga που με την υπερθέρμανση μαύριζε τον μεταλλικό θώρακα και ήταν σαν να έψηνες μπριζόλες πάνω στο ΝΟΚΙΑ. Παραθέτουμε την φωτογραφία με την ψησταριά-ΝΟΚΙΑ.

Δεν θα αφήσουμε έξω από το παιχνίδι την SonyEricsson με τα ελατωματικά joystick στην σειρά K700 που συνέχισε να χρησιμοποιεί το ίδιο joystick σε Κ750, W800, K800, K810 παρόλα τα προβλήματα που παρουσίαζαν. Έπιαναν σκόνη στο εσωτερικό τους και ήθελαν ολοκληρωτική αλλαγή γιατί δεν μπορούσε να καθαριστεί τα εσωτερικά κομμάτια του λεπτού μηχανισμού του. Παρόλο που το γνώριζε η εταιρία ότι ο μηχανισμός είχε πρόβλημα συνέχισε να βγάζει για πάνω από 3 χρόνια τηλέφωνα με το ίδιο ανταλλακτικό. Τουλάχιστον το κάλυπτε στην εγγύηση…! Παραθέτουμε την εικόνα με το joystick:

Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα μοντέλων που μπορούμε να αναφέρουμε. Το χειρότερο είναι ότι μερικά κατασκευαστικά λάθη μπορούν να κοστίσουν την ζωή πολλών χρηστών. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι το πιστοποιητικό CE και τo αμερικάνικο FCC δεν μπορούν να μας προσφέρουν την εγγύηση ότι αυτό που χρησιμοποιούμε είναι ασφαλές.

Facebook Comments