Η Nokia ετοιμάζει το τηλέφωνο που δεν θα χρειάζεται φορτιστή

Το Nokia research center σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cambridge πειραματίζεται με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφώνιας και πόσο εφικτό είναι να μετατραπεί αυτή η ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια και να φορτίσει “ασύρματα” το τηλέφωνο. Οι επιστήμονες εξετάζουν όλες τις εκδοχές και τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να υπάρξουν με άλλες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας όπως είναι και το wifi.

Ο υπεύθυνος των ερευνών κος Markku Rouvala είπε ότι έχουν ήδη δημιουργήσει μία πρωτότυπη συσκευή που μπορεί να συλλέξει από πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας 3-5 milliwatts.  Για να μπορέσει να φορτίσει ηλεκτρομαγνητικά ένα τηλέφωνο σύμφωνα πάντα με τον κο Markku Rouvala χρειάζονται 50 milliwatts.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Washington του Seattle αναφέρουν ότι για να παραχθούν 50 milliwatts ηλεκτρισμού χρειάζονται πάνω από 1000 ισχυρά σήματα.

Την απάντηση την έχει έτοιμη ο Markku Rouvala και η ομάδα οι οποίοι ετοιμάζουν ένα κινητό τηλέφωνο που θα συλλέγει από πολλαπλές συχνότητες ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και θα φορτίζει ασύρματα.

Σε λίγο θα ανοίγεις τον φούρνο μικροκυμάτων και θα φορτίζεις το κινητό του γείτονα.

Facebook Comments