Ελληνικά eshop ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια…

Είναι τραγικό αυτό που γίνεται εδώ στην Ελλάδα. Τα eshops ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο στην Ελλάδα. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αφού ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή. Το φαίνομενο όμως αυτό εξελίσσεται πολύ ανορθόδοξα στην ελληνική επικράτεια κι αυτό στοιχίζει στον καταναλωτή.
Αξίζει να προσέξουμε τα παρακάτω:

1. Το σημαντικότερο σε ένα eshop είναι να έχει κάνει επίσημη έναρξη στην εφορία και οτιδήποτε αγοράζουμε να μας το δίνει με απόδειξη λιανικής πώλησης ή τιμολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι το κατάστημα έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και μπορεί να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που υπόσχεται (νόμιμα προϊόντα, εγγυήσεις κτλ).

2. Ότι κάνει έναρξη στην εφορία…έχει κι έδρα. Ένα αξιόπιστο eshop έχει φυσική υπόσταση, μία διεύθυνση που μπορείς να επισκεφτείς, να παραπονεθείς, να δεις τα προϊόντα από κοντά κ.ο.κ.

3. Διαθέτει stock. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα eshop γεμίζει με 4.000 προϊόντα τον κατάλογό του και η διαθεσιμότητα του είναι μηδενική. Το 9Volto στο eshop έχει 600 προϊόντα και η διαθεσιμότητα μας είναι τουλάχιστον 5 φορές μεγαλύτερη. Τώρα γιατί δεν το ενημερώνουμε το eshop είναι άλλο θέμα..just call us! :)

4. Υπάρχουν eshops που δεν έχουν δει ποτέ αυτά που πουλάνε. Βάζουν φωτογραφίες κινητών από το Internet, δεν τα έχουν δεί ποτέ από κοντά, δεν έχουν προσωπική γνώμη για τις λειτουργίες τους, και το σημαντικότερο δεν ξέρουν να τα υποστηρίζουν.

5. Αποκλειστικοί εισαγωγείς! Έλεος παιδιά! Με ένα account στο ebay έγιναν όλοι χονδρέμποροι και άνοιξαν eshop επειδή έφεραν 10 αξεσουάρ και τα μεταπώλησαν και τους βλέπεις δίπλα να γράφουν official reseller.

6. Τώρα δεν χρειάζεται να μιλήσω για το after sale service για eshop που έχουν ένα απλό τηλέφωνο επικοινωνίας κι ένα email.

Η ηλεκτρονική της αρπαχτής. Το πρωϊ υπάλληλος και το απόγευμα κοιτάς τις πωλήσεις σου στο eshop.

To eshop δεν είναι απλά μία ηλεκτρονική μορφή μεταπώλησης προϊόντων. Χρειάζονται άνθρωποι, τεχνογνωσία στο προϊόν που πουλάς, υποστήριξη, συμβουλές, φόροι κι εργατοώρες.

Αν ο καθένας που έχει υπολογιστή και internet χωρίς όλα τα άλλα προσόντα και ενέργειες ανοίγει ένα eshop, τότε εγώ που έχω φούρνο στο σπίτι μου όπως όλοι μας πρέπει να ανοίξουμε μπουγατσατζίδικα και να πουλάμε μπουγάτσες από τα μπαλκόνια μας;

Facebook Comments