Αξιολόγηση κινητών από ελληνικά περιοδικά


Η αξιοπιστία στην αξιολόγηση των δυνατοτήτων των κινητών τηλεφώνων από τηλεπικοινωνιακά περιοδικά έχει πλέον χαθεί.

Τυγχάνει λόγω του επαγγέλματός μας να γνωρίζουμε όλους τους εκδότες των περιοδικών κινητών τηλεφώνων. Μετά από χρόνια συνεργασίας με τα πιο γνωστά περιοδικά και με αρκετές ώρες συζητήσεων για θέματα που αφορούν τους διαφημιζόμενους των περιοδικών τα συμπεράσματα είναι απογοητευτικά για τους αναγνώστες που εμπιστεύονται τα περιοδικά για την αγορά κινητού τηλεφώνου.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που διαβάσαμε σε πρόσφατο τεύχος είναι η αξιολόγηση του Samsung Μ6710, Nokia N86, Nokia 7020 κι LG Crystal. Τα συγκεκριμένα τηλέφωνα αξιολογούνται στην αυτονομία, την ευχρηστία, τις λειτουργίες και την φορητότητα. 

Φορητότητα βαθμολούνται από το περιοδικό με 8 με άριστα το 10!  Δηλαδή το Νokia 7020 86 γραμμαρίων έχει την ίδια βαθμολογία με το  Νokia N86 βάρους 149 γραμμαρίων στην κατηγορία φορητότητα.
Το καλύτερο είναι η αυτονομία. Όλα τα τηλέφωνα βαθμολογούνται με 8 με άριστα το 10! Τηλέφωνα που έχουν διαφορά 60 ώρες αναμονής LG Crystal (300 ώρες σύμφωνα με το περιοδικό) και Nokia 7020 (360 ώρες σύμφωνα πάλι με το περιοδικό) έχουν βαθμολογία στην αυτονομία…8! Το καλύτερο έρχεται με το Samsung M6710 στο οποίο το περιοδικό δεν διαθέτει στοιχεία αυτονομίας (μη διαθέσιμα όπως γράφει) και το βαθμολογεί στην αυτονομία…με 8!

Εάν στο περιοδικό έκαναν πραγματικά τεστ στα κινητά θα έβλεπαν ότι κανένα τηλέφωνο δεν έχει τις αυτονομίες που αναφέρει ο κατασκευαστής στα ελληνικά δίκτυα. Απλά διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά τους και με βάση τις διαφημιστικές καμπάνιες που τρέχουν στον περιοδικό από τις συγκεκριμένες εταιρίες…ο μέσος όρος των τηλεφώνων είναι από 8 έως 10!

Όσον αφορά την ευχρηστία…εεε τι θα ήτανε;…Όλα 8ρια!

Ο φόβος μήπως κάποια από τις διαφημιζόμενες εταιρίες “στραβώσει” με μια μέτρια αξιολόγηση από τους συντάκτες του περιοδικού δίνει extra πόντους στις αξιολογήσεις. Αυτό είναι ένα κοινό μυστικό για όλα τα περιοδικά τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα…αλλά όταν βλέπουμε τέτοιες υπερβολές δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε.

Facebook Comments